Upptäcksfärd och shoppingrunda

Nu har jag precis vart på upptäcksfärd i Bollnäs skogarna. 1,5 timme avverkades och på den tiden kom jag från ena sidan av Bolleberget till den andra. Så det vart en bra lång prommis. Känslan när jag stog längst upp på toppen var helt fantastisk, den går inte att beskriva med ord. Jag ville helst göra som Ronja Rövardotter - bara ge ett stort vårtjut, men jag nöjde mig med att hoppa runt lite till tonerna av Kent - Vy från ett luftslott.
På vägen ner från bolle tog jag skidbacken, där hittade jag både det ena och det andra som gömts under snön.
Det jag bla. annat hittade var, en mobiltelefon, en golfboll och en femkrona :P haha
Men rackarns så blöt jag vart om fötterna, hade inte riktigt räknat med sånna terränger. I backen vart det fortfaranade snö kvar också, ibland var jag tvungen att hoppa ut i snön för att få stopp på fötterna, gräset i backen var blött och halt och eftersom det är är så brant var det lättast så.

Men det var helt klart värt det! Och det är garanterat inte sista gången jag går där, var så skönt att ha skogen helt för sig själv. Solen som värmde, Kent som sjöng för mig och benen som pinnade på som om det aldrig skulle ta slut. En alldeles underbar känsla. På vägen upp mot bolle fanns hur mycket stigar och skogsvägar som helst som jag har att utforska sen. Vågade inte riktigt nu, vet ju aldrig vart man hamnar.

Får helt enkelt snöra på mig löpardojjorna och se vart stigarna leder mig. Kanske går att få tag på en spårkarta rentutav?

För övrigt har vi vart på Lager 157 i helgen. Jag, Jonas och Martina. Jätteroligt!
Vart mycket nya kläder och skor. Bland annat lite våriga/somriga jeans. Ett par vita och ett par ljusrosa från miss sixty. Sen diverse tröjor och linnen, lite smycken, en väska, ett par lacoste skor och ett par vita pumps från nude samt ett par skitsnygga jeansshorts från Levi´s. Jag är helt klart nöjd! Dyker kanske upp nå bilder sen.

Nej nu måste jag duscha sen gå till Ica.
Hoppas alla ni också haft en bra helg

och till sist  - FAN VAD JAG ÄLSKAR VÅREN!!

Löparglädje

När jag hade gett upp hoppet om min energi somnade jag och Jonas i soffan framför Keno (mycket tröttsamt). Vaknade med ett ryck och såg att solen fortfarande sken, klockan var väll runt 18.45. Fick för mig att jag skulle ta mig en promenad trots allt. Luffsade in i sovrummet för att ta på mig lite kläder. När jag öppnade strumplådan såg jag mina nya löparstrumpor jag fick när jag senast köpte nya löparskor, kliade det till i kroppen och jag ville ut och springa. Sagt och gjort, hann knappt tänka tanken först jag satt på mig springkläder, pulsklocka och Ipoden - allt för att inte känslan skulle hinna gå över.

Gick riktigt bra, med tanke på att jag inte sprungit såå mycket på sistonde. Sträckan är tyvärr inte uppmätt men jag kan tänka mig att den är 6-7km. Det tog mig allafall 32 minuter och 444kcal förbrukades. Pulsen låg mellan 84-92% av max, har inte riktigt tagit reda på hur jag får fram medelpuls via klockan :P

I vilket fall som helst är jag jättenöjd med min insats och dom nya skorna funkade mycket bra! Inga ömma stortår...

Nu har jag duschat och ätit lite, så nu ska jag mysa ner mig i soffan med Jonas igen.

Nattinatt

Hur ska jag göra?

Jag har ett problem...
Så fort jag kommer hem och har ätit lunch så fastnar jag liksom inne sen. Blir hur trött som helst, orkar inte ta mig någonstans. Borde gymma, ta en promenad, ut och springa, städa - whatever. Men inget händer!

Visst, min väckarklocka ringer kl.05.00 varje vardagsmorgon och jag är uppe på första signalen. Ingen idé att ligga kvar och sega, anser att jag bara blir tröttare då. Sen jobbar jag 06.00-13.00. Kanontider, verkligen!
Men vad spelar det för roll att jag har hela eftermiddan fri när jag ändå inte tar mig för att göra något?

Har ni några tips?


Kroppsideal?

Först och främst vill jag tacka för alla tips och ideér ni kommer det. Alltid välkommet :)

Har precid ätit lunch, kyckling och grönsaker i tortillabröd, mycket gott. Så nu är jag mätt och belåten.

En sak som jag tänkt på är att folk ibland inte riktigt tror på mitt "problem". Att jag nu skulle vara så sockerkänslig, hetsäta osv. Dom menar på det att så farligt kan det ju faktiskt inte vara eftersom jag ändå är rätt smal. Visst, jag är ingen tjockis, ännu. Men det får jag väll tacka goda gener för. Och visst skulle jag kunna fortsätta vräka i mig kilovis av godis, bullar, pizzor och andra onyttigheter ett tag till utan att det gör så stor skillnad på min kropp, åtminstonde på utsidan. Insidan mår ju definitift inte bra utav det. Det jag vill komma till var det att om jag nu ignorerar problemet och fortsätter med mitt invanda beteende kommer jag sinomtid att lägga på mig. Ämnesomsättningen går ju ner ju äldre man blir. Och att sitta där när jag är 40 år och inte ens kan promenera till Ica utan att flåsa ihjäl mig är inget för mig - Nej tack!
Jag vill aldrig känna att min kropp hindrar mig från att göra de saker jag tycker är roliga eller känner för just då.

Det som ibland skrämmer mig är det där med att föda barn... eller kanske inte själva barnafödandet utan mer - hur kommer min kropp se ut efteråt? Kommer den någonsin bli sig lik? Jag vet, jag kanske är rätt ytlig, och många säger ju att dom inte bryr sig så mycket om hur deras kroppar ser ut efteråt med tanke på det fina den gett med sig (barnet då i fråga). Men jag vill inte, jag vill kunna gå i kjol utan att låren skaver mot varandra, jag vill kunna ha jeans utan att magen hänger över, vill kunna ha en tight tröja utan att man ser en massa valkar.

Nu är jag inte på nått sätt ute efter att klanka ner på någon. Vad andra väljer att göra med sitt liv/sina kroppar, det struntar jag helt i. Det är deras beslut. Men när det gäller mig själv har jag högre krav. Jag vill se bra ut i bikini, jag vägrar stå i vassen om somrarna!
Jag vill ha en stark, frisk och sund kropp som bär mig genom hela livet!

End of story


Att ha en kropp som Jessica Alba tackar jag inte nej till!

Chokladsug

Just nu är jag så chokladsugen att jag håller på att krevera. Måste stå emot suget...!

Har vart vädligt stressigt på jobbet idag, kanske kan det vara bidragande?

Som i trans

Nu är jag precis hemkommen från ett Forza-pass på sporthallen. Det har gått riktigt bra faktiskt med tanke på att det var första gången.
För er som inte vet vad Forza är så Under ett Forzapass använder Du träsvärd och jobbar med stora, kraftfulla rörelser i många repetitioner som ger en skön flowkänsla och tuff träning! Träningsformen ger Dig en hög energiförbrukning och en effektiv träning för mage, rygg och axlar, samtidigt som Forza skapar en behaglig känsla av kraft och fokus!

Jag har nog rätt dålig kordinationsförmåga med tanke på hur kasst det där danceaerobicpasset gick, men det här gick riktigt bra fast det var många, långa och olika kombinationer. Så det var en liten kick för självförtroendet :)

Jag kan tala om att har man stått och svingat ett svärd typ non-stop i en timme är man duktigt slut i axlarna sen. När vi kom till sista övningen och hon sa att vi skulle hålla ut 3,5 minut höll jag först på att tuppa av, hur sjutton skulle jag klara det?!
Men jag började svinga träsvärdet och hoppade febrilt vartannat höger och vänster fot fram i takt till en upptempo låt.
Helt plötligt är jag som i trans och det känns som om jag kan hoppa och svinga det där svärdet en timme till - utan problem.
Det är dom känslorna som får mig att fortsätta träna, det är en sån fruktansvärt kick i psyket. Ungefär samma kick som jag brukade få av sockret, fast den kicken dalade lite snabbare. Där här sitter liksom kvar och gör mig lycklig, samtidigt som det gör min kropp gott :)
Så det är nog en träningsform jag tänker forstätta med. Kan varmt rekomendera!

Nu har jag hunnit med att käka lite fil med ingefära och müsli och 2 wasa sport med keso och skivad kiwi på, Gottis! Men det var bra jobbigt att få upp skeden till munnen ska ni veta.

Nej nu ska jag slänga in min svettiga kropp i duschen en sväng

På återseende!



Lyckorus

Jag har en sån skön känsla i kroppen just nu. Jag känner mig helt nöjd med mig själv och min tillvaro. Det här helt fantastiskt, total eufori - Jag hoppas den stannar länge!

Jobbet idag har gått bra. Rätt lugnt med pall, och det var ju skönt eftersom att jag och Richard var ensamma. Men vi plockade upp allt till 8.15 ändå, vi är så duktiga :)
Imorgon blir det dock lite jobbigt. ca 20 pall och varken R eller K kommer. B skulle förvisso komma in tidigare, förhoppningsvis svarar M i telefonen också och säger att han kan jobba. Kan bli liite körigt annars!

Kom på när jag skrev in en returpall i datorn att idag är det precis 2 år sedan jag började på Rusta.
Den 20 april 2007 var min första arbetsdag där. Tänk vad tiden går fort, får inte heller glömma att idag firar jag och Jonas 23 månader också :) Om det är möjligt så älskar jag honom bara mer och mer för varje dag. Han gör mitt liv värt att leva.


Eftersom jag är jättedålig på att komma ihåg kameran blir det en gammal bild.
Vi förra sommaren på Kefalonia - Grekland

Tradera Auktioner

När jag gick igenom alla mina vinterjackor och tog fram alla vårjackor insåg jag att jag har typ.... Hur många som helst!
Så jag beslutade mig för att lägga ut några på tradera. Så här har ni resultatet. http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=699893&listtype=0

Effektivitet

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Jag har mått som en liten prinsessa mest hela tiden.
Jag vet inte om det är för att jag tagit bort sockret och nu äter bra och näringsriktig mat eller att det är solen som gör det. Kanske en blandning. Har i vilket fall blåst hur mycket som helst vilket är väldigt oskönt...

Jag och Jonas har vart till Motorrevyn idag. Inte så mycket att hurra över med tanke på vilka förväntningar man hade eftersom inträdet gick loss på 130:-/person. Helt sjukt! Visst, det fanns lite fina bilar... men att betala så hutlöst mycket bara för att gå runt och titta lite på gamla bilar och lite nybyggen och så - sanslöst!

Efter det har vi storhandlat lite inför veckan, varit i dom flesta av Bollnäs butiker tror jag :P Coop, Rusta, Lidl och Ica kvantum.
Men det är ju så när bara vissa har de saker man vill ha. Som Coop hade väldigt bra pris på quornprodukter den här veckan, köpte massa quornfärs och quornbitar. Sen på rusta vart det lite flyttkartonger, inte för att jag ska flytta men jag fick för mig att städa undan alla vinterkläder och skor så det behövdes en del... Kom fram till jag har hur många vinterjackor som helst... vårjackor också för den delen, en liten mani jag har :P
På Lidl vart det kvarg som vanligt och paprika, ligger typ 20:- billigare per kilo där än på ica/coop. Och sen sist på Ica vart det mjölk, fil och kyckling :)

Så nu har jag stått i köket i 2 timmar, har lagat två olika köttfärssåser, en vanlig åt Jonas med fetgrädde och en vegetarisk åt mig med lite mer grönsaker och lättgrädde. Samtidigt ställde jag in 4 kycklingfileér i ugnen, kryddade på dom lite bara sen skötte dom sig själv. Jätteenkelt sen när man kommer hem från jobbet och bara värma på, göra en sallad till också är maten klar lixom. Perfekt! Då är inte risken så stor att man slänger i sig något onödigt.

Det känns som om det här har vart en väldigt effektiv dag, jag har vart full av energi och har fått massa saker gjort. Det här är precis den Linda jag vill vara :) Ingen sockerkoma här inte... No more!

>Fuck the DJ<

Godmorgon!
Gårdagen hade massa saker att bjuda på, va fullt upp mest hela tiden tycker jag. Skönt! Då slipper jag tänka så mycket på annat, allt bara flyter ändå.
Först gymmade jag ju med Maria, efter det åkte jag till Ockelbo och bytte däck på pärlan. Känns skönt att ha det gjort nu, slipper jag vara stressad över det också, nu kan ingen farbror polis ge mig böter.
Sen när jag kom hem gjorde jag lite middag, skar en kycklingfilé i kuber och samma sak med en halv ananas, sen stekte jag på dom lite snabbt i curry och hade i lite mjölk för att få det lite krämigt, till det kokade jag på broccoli. Riktigt god och mättande middag.

Sen skulle jag snabbt göra mig iordning för att följa med Maria på fest. Vart en förfest  hemma hos en av Marias manliga kompisar, jag var nykter så klart. Men det är ju ingen nyhet vad gäller mig utan jag dricker ytterst sällan. Var trevligt, mycket tjo och tjim och låg nivå på samtalen, som vanligt :P haha
Vid halv tolv snåret begav vi oss ner på tranan. Var inte så jättemycket folk där, men nån kändis träffade jag på och kunde byta några ord med. Tillbringade den mesta tiden på dansgolvet, även om DJ,n där lämnar en hel del att önska hade vi riktigt roligt, fram tills sista halvtimmen då puckot började spela en massa "upphottade" låtar från årets melodifestival, och därmed var mitt mått rågat! Även jag har en gräns för vad jag dansar till... Man kan inte dansa med och låtsas att det är okej att spela så kass musik på en nattklubb!

Vid två skjutsade jag hem gänget och åkte själv hem, tog en proteindrink och gick och la mig. Somnade direkt jag la huvudet på kudden, tätt tätt ihop med min älskling, precis som jag vill ha det :) Det ÄR livskvalité!

Tankar kring socker

Det vart flitiga 1,5 timme på gymmet med Maria. Riktigt skönt att släppa alla tankar och bara tänka på där och då.
Vi körde bröst, biceps och triceps. Så skönt att köra två så man kan pressa varandra till det yttersta. Love it!

Men nu när jag kommer hem börjar tankarna gå igen...
Ett helt liv utan socker? Går det ens? Är det alltså helt möjligt att aldrig ta en glass på sommaren, att aldrig dricka ett glas cider på en fest, inga bullar på födelsedagen, ingen pizza en fredagskväll... och om man tänker på framtiden.. om jag skulle råka gifta mig någon gång, kan jag då inte ens äta av min egen bröllopstårta?

Just nu känns det väldigt tungt, men jag har sakta börjat vänja mig vid tanken. Jag menar, en laktointolerant eller glutenallergiker lär ju sig att leva med sina "handikapp" och vad man kan äta/inte äta... varför skulle det inte gå att utesluta socker? Allting handlar ju om planering, att ha allting förberett så man inte står där vrålhungrig och måste börja tillaga en kyckling som tar 40 minuter. Det kommer inte funka. Jag måste lära mig en helt ny livsstil. Först och främst komma på hur jag ska ersätta alla saker. Hur jag kan tillaga och kombinera på bästa sätt. Det finns säkert en hel uppsjö av litteratur om det, jag är ju knappast ensam.

Om ni nu tänker "men lite socker kan väll inte skada" Det är inte så enkelt...
Grejen är den att en kaka, en liten chokladbit existerar inte i min värld. Det är allt eller inget! Har jag tagit en bit så skriker hela min kropp MERMERMER! Sen kan jag frossa i en vecka innan jag får stopp på det. Det är läskigt!
Även om jag bestämmt mig att - idag ska jag ha en abstinent dag. Så kommer det där suget då kopplas allt annat bort, kan inte annat än tänka på hur jag ska komma åt den där chokladkakan. Och innan jag tagit mig till affären är allt som en skugga bara. Jag kan inte fokusera på något annat, svårt att tänka bort det.
Det är det jag måste lära mig. Hur jag hanterar abstinensen.

Nej, just nu är det många tankar som snurrar som jag behöver få svar på innan puzzlet är färdiglagt. Och tro inte att det här kommer gå fort, att det tar en par tre veckor så är allting bra. Första året kommer bli jäkigt jobbigt. Första sommaren utan glassen, första födelsedagen utan tårtan eller vad det nu än är... jag kan inte ens ta mig en munk på marknaden.

Och ni ska vet att det skrämmer mig att skriva det här nu. Det känns liksom så definitift. Tänk om jag ångrar mig? Det kanske inte är det här jag vill? Jag kanske kan tänka mig att må lite dåligt bara jag får fortsätta äta socker? Men är det värt det? Jag vet faktiskt inte... Just nu känns det bara så rätt. Och självklart vill jag ge min kropp rätt bränsle för att den ska klara av att bära mig ett helt liv, helst så smärtfritt som möjligt.

Nu ska jag fortsätta läsa lite, sen måste jag ner till Ockelbo för att byta till sommardäck på bilen. Men jag tänker inte stanna allt för länge, vill inte riskera att behöva äta något olämpligt.

Ha en underbar lördagseftermiddag!



Skuld och skam

Jag saknar ord...
Och ni ska veta att jag tusentals gånger har försökt blogga, men jag kan inte välja orden. Jag kan inte låtsas som om ingenting hänt och skriva om vädret eller nått annat trist... För er kanske det inte verkar som en värdslig sak men för mig är det allt - Skam! Skam är det enda ordet jag kan hitta på känslan just nu...

Efter en fruktansvärt jobbig vecka av uppgång och platta fall har jag nu börjat få lite mer klarhet i allting, om varför. Varför min kropp har fungerat som den gjort och varför jag vart som jag vart. Alla puzzelbitar är liksom på plats. Det är på ett sätt en lättnad, på ett sätt fruktansvärt jobbigt att inse, fruktansvärt jobbigt att förklara, just för skammen. Saken är den att jag ÄR sockerberoende. Överregerar säger vissa, fjant säger andra, men det är min bittra sanning. Och eftersom det nu har blivit en sanning kan jag faktiskt ta tag i det och göra det bästa av min situation.

Efter att i en veckas dit läst boken Sockerbomben av Bitten Jonsson har jag gått från klarhet till klarhet. Det är inte första gången jag läser den, säkert tredje eller fjärde. Men inte förnst nu har jag kännt mig så träffad, det är precis som om boken är skriven om mig. Vissa saker borde man kanske inte skriva i bloggen om, men det står i boken att barn till alkoholister har lättare att bli beroende av saker eftersom att dom naturligt har fått låga nivåer av betaendorfiner och därmed redan har en "upptrampad" stig i hjärnan för att just bli beroende av vad det nu kan vara, alkohol, socker, cigaretter, heroin - whatever... Och i min släkt finns det alkoholister i flera led... Och det är med skam jag nu kan erkänna att jag ofta ljugit, smygit och gömt med mitt beroende - socker.

Det första jag hajjade till på i boken var att hon skrev att när man får sån här oreda på hormonerna blir hjärnan stressad och skickar ut ännu ett hormon, kortisol som är vårat stresshormon vilket berövar hjärnan på dess enda energikälla, glukos, och ställer till med en enda oreda av signalsubstanerna (budbärarna i hjärnan) vilket gör att man får svårt för att koncentrera sig och minnas saker. För att citera boken : Man brukar, lite på skoj, säga att beroendepersoner har teflonhjärna, att ingenting fastnar, att informationen liksom bara halkar av. Det var då mitt ljus gick upp. Jag har ju senaste tiden sagt att jag lider av demens. Att annars så självklara saker har jag bara glömt bort. Som i kassan på rusta när en kund kom och frågade hur mycket klockan var. Den visade 10.30 så jag svarade bara "Halv" - Halv vadå fick jag till svar... Jadu... jag kunde inte svara mer för jag helt ärligt visste inte om klockan var halv tio eller halv elva som nu var fallet. Lika på jobbet låser jag alltid upp ytterdörren på mogonen, och där finns två lås varav det bara är det ena man behöver låsa upp, och jag kunde inte för mitt liv komma på vilket av låsen jag skulle låsa upp. Jag vart liksom helt blockerad. Alla hemma och på jobbet sa bara att jag var väll stressad. Men jag kände mig ju inte stressad. Men nu vet jag varför - för att min hjärna var stressad på grund av allt socker jag stoppar i mig!

Ni ska veta att det är fruktansvärt jobbigt för mig att sitta och skriva det här nu. Hela jag skakar, och svettas. Om det nu är för att jag är under "avgiftning" och abstinent eller för att det är jobbigt kan jag inte svara på.

Jag har egentligen länge vetat att jag vart väldigt svag för socker, annars hade jag väll inte köpt den här boken från början. Men inte förnst nu insett hur illa det faktiskt är. Men att det går att få hjälp. För tillståndet kan egentligen ses som en sjukdom. Liksom laktosintoleranta inte kan inta mjölkprodukter för att det fattas ett hormon som gör att deras kropp inte kan ta reda på det likaså kan jag inte äta socker för min kropp kan inte ta reda på det på rätt sätt.

När jag nu har läst har jag samtidigt använt överstrykningspenna för att förstärka det jag tyckte passade in på mig. Allt för att lättare hitta tillbaka och kunna läsa det igen när kroppen skriker efter socker, för att kunna förstå varför och därmed låta bli. Så för att nämna några av mina åkommor av beroendet: magbesvär, ryggont, ledbesvär, muskelvärk, trötthet, huvudvärk, nästäppa, tungt att andas, värk djupt inne i benens baksida, åksjuka, orkar inte röra på sig, hudproblem (acne, utslag), stelhet, fumlig, lättskrämd, ljud- ljus- och smärtkänslig, oro, rastlöshet, panikångest, koncentrationsproblem, spinnande tankar, "dimhjärna", negativa tankar och känslor, irritabel, humörssvängningar med mera...

Nu förstår jag varför jag så fort svängt i humöret, vilket tyvärr min sambo fått utstå. När vi står och lagar mat och jag helt plötsligt bara är förändrad och jätteirriterad. Och när han frågar varför kan jag inte svara på det ... Jag har ju ingen aning, det bara kommer över mig!

En annan sak som också stämmer väl in på mig är att beroende personer är periodare, ena veckan otroligt noga med kost och träning för att nästa vara totalt ointresserad. Det är ju Linda i ett nötskal!

Hörrni, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst nu... Men jag ska iväg och gymma med Maria (min räddare i nöden) och dessutom har jag sånna problem att skriva nu då händerna bara skakar så ni får ha överseende med diverse stavfel...

Men det är väll det här som blir mitt kall... att hitta vägen tillbaka. Jag hoppas innerligt att personer i min närhet kommer att respektera mig och mitt val. Att jag nu inte kommer kunna äta socker i någon form... Det kommer bli fruktansvärt jobbigt i början, men vem har sagt att livet ska vara enkelt?
Nej nu sätter dimhjärnan stopp och jag finner inga ord...

Jag lovar att återkomma med mer information, jag ska bli bättre på att blogga igen, nu vet nu ju min hemlighet, och förhoppnnigsvis blir det inte lika jobbigt att skriva om sen...

Ha det underbart i vårsolen kära läsare!



Snurrigt i skallen

Nu håller jag på för fullt nere i tvättstugan, samtidigt som jag ska försöka göra tusen andra saker. Typ, handla, planera inför kvällen/helgen. Måste bestämma mig ifall jag ska åka till sthlm imorgon, och i sånnafall hur/när?
Jag har lovat pappa att jag ska göra en quorn/paprika paj och åka ner till honom på kvällningen. Men ska jag sova hos pappa eller mamma väl i Ockelbo? Och om jag åker till Stockholm, vilja kläder ska jag ha på mig? För det lär ju säkerligen bli en utgång.

Och dessutom, när jag åker till Ockelbo måste jag ju förbereda alla måltider där och ta med mig eftersom jag nu går på diet kan jag inte slänga i mig vad som helst. Allt ska vara klart!

Nu sitter jag och stressar i mig ett äpple och en keselladrink innan jag måste hämta tvätten och sen till ica för att handla det som fattas till pajen.

Ja visst ja, inte glömma kolla biljetter till sthlm också... Åhh vad mycket det är nu, det snurrar i min skalle!


 Jag skickar med mitt första vårtecken här från Bollnäs, som jag och Maria hittade på våran morgonpromenad. Underbart påskgul Tussilago

Inställd dansklass

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... Som igår tillexempel. Jag åkte till Söderhamn för att träffa Sofia, vilket var hur roligt som helst. Jag blir alltid så glad av henne. Det är något speciellt med mina söderhamns/ljusne-flickor :)
Anyway, vid 16.30 ringde Diana, hon som ska ha danskursen och sa att det vart insällt för hon hade en sån fruktansvärd nackspärr, och den ersättare hon hade kunde tydligen inte igår kväll. Så vi komme få ta igen våran klass nästa fredag tyckte jag hon sa. Visst jättetråkigt när man är taggad och så, redan påväg och så. Men självklart förstår jag att sånna saker kan hända, hon är ju inte heller mer än en människa och alla saker går inte att rå över.
That´s it!

Jag följde med Sofia till hennes mamma en sväng allafall. Hennes lägenhet var hur fin som helst och jag gillar verkligen att prata med hennes mamma. Jag förstår vart Sofia fått sina sköna/kloka inställningar ifrån. För dom är likadana båda två. Jag kände mig väl till mods när jag åkte vid 18 tiden. Tänkte jag skulle hinna till e-center och kika lite. Jag hittade inget åt mig själv, men på Team Sportia hittade jag en jättesnygg t-shirt till Jonas som vart en liten påskpresent. en mörk t-shirt med en stor bergssprängare på i sprakande färger, massor av lila, ja den var bara Jonas. Han som älskar musik också. Just nu ligger han brevid mig i sängen och leker med sitt Musikprogram (KorgDS) till just DSn.
Fan vad jag älskar den mannen!

Klockan 11 ska jag och Maria ut på prommis, ska pilla i mig en proteindrink innan dess tänkte jag.
Tvätta klockan 13, annars har jag inga planer idag. Blir lugnt bara - Sköönt!

Ha en undebar påsk kära läsare!

Take Care

Skärtorsdag

Skärtorsdag idag, vilket betyder långfredag i morgon,  vilket i sig betyder LEDIG!! Tjoho!
Har vart en lugn dag på Rusta. Inte så mycket pal, relativt lättplockat och ingen jätteström av kunder... Men ändå riviga kunder.. så vart en del städa istället.

Nu har jag precis käkat lunch, lite rester från förrgår alltså tacos :)

Nu ska jag bara byta om, fylla på lite pengar på mobilen sen bege mig till Söderhamn. Kursen börjar inte försnt klockan 18 men jag ska träffa Sofia först. Jätteroligt! Var alldeles för längesen sist! Men vi lyckas alltid ha så roligt. Många fina minnen där. Sommar-240-Winnerbäck, behöver inte säga mer :D

Nej gott folk! Ha en underbar påsk helg nu!
Och ät inte allt för mycket påsk godis, man får ju så ont i magen :P




Dam ti dam

Nu är jag precis hemkommen från gymmet, sitter och smaskar på kesella och bär :) Såå gott!

Måste ju erkänna att passet idag vart halv (läs hel) dåligt. Jag ska påminna mig själv om att aldrig gå till gymmet klockan 6 igen. Var så fruktansvärt mycket folk att man fick köa till varenda grej minst 5 minuter, orka?!
Nej, det vart ett halvdant bröst och mag-pass sen ställde jag mig på trappmaskinen 20 minuter. Sen fick det helt enkelt vara bra! Jag är nöjd att jag gjort något allafall, men nästa gång som sagt går jag dit tidigare.

När jag väl kommer ut från gymmet, svettig och härlig möts jag av ett iskallt vårregn. Min kropp fick en smärre chock.. Burr!

Imorgon är då första träningen på poledancekursen jag ska gå. Önska mig lycka till!

(miss)brukare

Igår vart det inget bloggande. Jag har fullt upp ändå... Satt inte ens något vid datorn.

Först jobbade jag 06-13 som vanligt, hann hem och äta lite lunch och duscha. Sen ringde underbara Turid på dörren. Gissa om jag vart glad! Hon hade åkt ända från Sundsvall för att hinna träffa mig några timmar. Vi träffas inte så ofta längre, men vi har alltid lika roligt.. Underbara människa! Tyvärr går timmarna alldeles för fort och det var snart dax för henne att åka igen.

Efter det kom Jonas hem från jobbet så vi åkte upp på ElGiganten och köpte ny kolsyrepatron till Soda Streamern. Jag är nog lite av en bubbelvatten-missbrukare :P
Sen lagade vi lite tacos, där gäller det att välja sina varor väl för även där slinker dom gärna i lite socker. Men mig lurar dom inte så lätt!
Jättegott var det allafall, jag böt ut min köttförs mot quorn istället. Inga som helst problem.

De problem jag stött på dom senaste tvp dagarna är att jag haft jättesug efter godis/glass och annat skit.
Jättejobbigt när man står där 2 timmar i kassan på Rusta med godisavdelningen direkt på en, glassbox också.
Alla andra köper hur mycket godis som helst och jag står bara där och känner lukten av det.
Men för varje gång jag står emot den känslan blir jag liksom starkare som att "Ha, jag klarar de allt".
Riktigt skön känsla!

Nu har jag bara hunnit hem från jobbet, ätit lite lunch - rester från igår. Lyxade till det med efterrätt idag, 2 kiwisar. Gottis :)

Nu är det dax att hoppa in i duschen och sen planera inför middagen. Hinner knappt gå från bordet innan man ska förbereda nästa mål... haha Sjukt... :P

Hade bäst!

Förhoppningar finns - Under sker

Då var första dagen på arbetsveckan avklarad. Jag jobbar ju vanligtvis bara till 13 om dagarna men idag vart jag kvar ända till 15, lite extra cash är aldrig fel :P

Igår kväll vart det som sagt var storstädning av lägenheten, vi dammade och putsade och fejade - länge och väl.
Och rackarns vad skönt det var att imorse kliva upp till en väldoftande lägenhet och inte kliva runt i massa grus mot nakna fötter...Underbart!

Kom på att på fredag är jag ledig också! Tjoho!
Skulle även vart ledig måndag också, men Eva ville vara ledig så då hoppar jag in och tar hennes pass, får jag lite OB-timmar också, great!

Förövrigt inte så mycket att orda om. Jag har vart sockerfri i sex dagar nu! Jäkligt bra gjort av mig måste jag säga. Och allting har gått långt över förväntan... inte en dag jag har vart sugen på sött.. helt otroligt
Och för att citera en härlig karl - Håkan Hellström "Förhoppningar finns, under sker" Och det är väll just vad som hänt mig nu.
Jag har lovat mig själv att när jag stått ut nu hela april, så ska jag åka till Sågmyra och Lager 157 och tokshoppa massa nya fina vårkläder. Gissa om jag längtar! Nu är det bara att hålla ut.


Vilse i Ljusne

Eftersom att det nu på torsdag är kursstar på poledance-kursen jag är anmäld till tänkte jag att jag skulle åka dit för att vara säker på att hitta rätt och komma i tid på torsdag.
Glad i hågen messade jag Maria, och hon var villig att ställa upp. Häärligt med sällskap!

Våran första anhalt vart Dollar Store där diverse småplock inhandlades, sen började våran till synes oändliga resa.
Mot Ljusne - So far so good...
Vi hade printat ut en karta och vägbeskrivning från hitta.se, så lätt match tänkte jag. HA tänkte dom på hitta.se, som uppenbarligen aldrig vistas i hälsingeskogarna!

Vi har vart överallt mellan Söderhamn och Axmarby (skratta om du vill, men vägbeskrivningen var helt mupp!)
Vi frågade säkert 6 pers ute på ljusnes gator och inte en enda hade ens hört talas om något Dinali Center med poledancekurser... Mycket märkligt i en sån liten håla tänkte vi..

Åkte runt runt, runt, runt.. vi var alldeles slut i huvet, kom bara fram till samma ställen hela tiden. Hittade alla vägar utom just timmervägen där det här stället uppgavs ligga.

Tillslut stannade vi till på hyvelvägen och frågade 3 grabbar i 30-års åldern som stog ute och snickrade om dom visste något och eventuellt kunde guida oss dit. "-Jaha, det där strippstället"  sa han alldeles lyrisk på rösten (?).
Han berättade precis vart vi skulle åka, det var inte långt därifrån vi var och där vi innan åkt förbi ca tiotusen gånger... Innan jag hann sätta mig i bilen igen ropade han efter mig "- Lycka till med strippningen då, haha" Men det är inte alls en strippkurs jag ska gå, utan bara lära sig just som det heter lite poledance - endast i träningssyfte för min del.
Huset vi kom till var ett rött vrak! Med massa gamla väghållningsverktyg dumpade överallt på gården. Såg helt klart fallfärdigt ut. Och tittar man på kartan - så visst. Det stämme överens med platsen kartan visar. Men vem skulle vilja köpa ett sånt ställe? Och varför finns det inte en endaste skylt som vittnar om att det är just där dom håller hus?

Börjar bli lite smått oroliga... Huvet värkte efter 2,5 times letande och kissblåsan höll på att sprängas, inte nog med det. Magen kurrade också...

Vi gav upp! Suckade djupt och skakade våra huvuden samanbitet... Vi kommer inte längre än såhär... blir inte nå klokare.
Forden styrdes nu åter mot Bollnäs, och resan hem vart väldigt tyst. Ingen orkade prata, satt mest där som 2 zombies :P

Väl hemma var det skönt att få gå på toaletten och äta en bit mat...

Men den stora frågan kvarstår... Hur Sjutton ska jag hitta dit på torsdag? VA?!



Slappa söndag

Jahapp, här sitter man igen och konstaterar att det åter är söndan. Helgen är snart slut... Suck!
Jag har ingenting planerat än idag. Eller jo, lägenheten ska städas, ser ut som ett smärre bombnedslag.

Grått och disit är det ute idag också, men nån promenad ska jag väll lyckas åstakomma i vilket fall.

Känner att jag inte har så mycket att skriva om just nu...

Over´n out

Sockerfri middag? Inte det lättaste!

Att ordna en middag låter ju inte så märkvärdigt. Men att ordna en middag helt utan socker är inte det lättaste!
Börjar man läsa på innehållsförteckningen inser man rätt snart att det är socker i nästan allting.. *suck*
Jag hade planerat göra qournfiléer med nån god smaksättning på. Gick till Ica, glad i hågen.
När jag väl började läsa insåg jag att det här skulle bli mycket svårare än jag kunnat ana.

Efter att ha läst på ett 20tal flaskor utan någon "vinstlott" började jag ge upp hoppet. Till slut hittade jag alla fall EN soyaflaska och en flaska Liquid Smoke - som gör att rätten smakar kolgrillad. Jag satsade på den sistnämna.
Visst, mina quornfiléer vart jättegoda! Men att ha två ändå rätt "fattiga" smaksättningar att välja på.. det tycker jag är liiite dåligt. Tänk att dom måste skvätta i socker i allting. WHY?!

Min middag bestog allafall av ugnsrostade morötter/palsternacka/rödlök och squash. Till det som nämnt quornfiléer och en egenhändigt gjord paprikasås. Också lite bönor i chilisås. Riktigt gott, mätt vart jag också.

Nu blir det en lugn kväll hemma, helt ensam. Jonas och Furan drog till Delsbo för att hälsa på en kompis där. Blir nog mest tv för min del. Skönt! Jag är faktiskt rätt mör i kroppen efter all träning idag.

Tog en promenad på eftermiddan. Med risk för att låta klychig - Men rackarns vilket underbart väder det var! Jag hade bara ett par tunna byxor, ett linne och min midjekorta skinnjacka på mig och det riktigt stekte på ryggen!
Jag älskar våren! Låt den nu bara stanna...

Ha en underbar kväll gott folk!

Peace Out

Män som hatar kvinnor

Jag får ju inte glömma bort, igår kväll efter det katastrofala träningspasset drog min älskade Jonas med mig på bio.
Vi såg Män som hatar kvinnor. Ruggigt bra film tycker jag - Se den!! Det fick mig dessutom att sluta tänka alla dumma tankar och när jag kom ut från bion kände jag mig mycket bättre till mods även om rumpan värkte efter flera timmar i biostolen.

Jag vill inte spoila handlingen för dom som inte sett den. Men jag kan lätt tänka mig att se den igen...






Men va f*n... sitter jag här än och häckar?! In i duschen med mig - BUMS!

En effektiv lördagsförmiddag

Nu är jag precis hemkommen från gymmet. Har nu tillbringat 2,5 timme på Bollnäs sporthall.
Först instruerade jag Box´n fun i en timme sen har jag kört styrka med sötaste Maria 1,5 timme. Hon var såå duktig. Jag är mäkta stolt över henne. Var ju trots allt första gången hon satte sin fot i bollnäs styrkelokaler - hoppas verkligen inte att det blir den sista ;)

Boxen gick jättebra om jag får säga det själv :P Jag är alltid så sjukt nervös innan, men jag tror att det bara är bra för då anstränger jag mig lite extra. Än om man tar allt förgivet. Många som kom fram efter och gav mig beröm för passupplägget. Alltid lika roligt när man får lite feedback, som ett kvitto på att jag lyckats med mitt jobb.

Styrketräningen med Maria gick också riktigt bra. Nu vart jag tvungen att själv tänka på utförandet både en och två gånger eftersom jag skulle visa henne. Inte för att jag fuskar annars, men nu var jag ju tvungen att tänka på varenda utförande. I vanliga fall går det ju av bara farten.

Nu håller jag på att koka lite gröt och ägg som blir dagens lunch. Sen måste jag ta mig en prommis till Lidl för att handla lite mer kesella.

Ha en underbar lördag i solen kära läsare!



Frukost á la Linda

Det sägs ju att frukosten är dagens viktigaste mål.
Så här har ni min dagens frukost. Käkade runt 8 eftersom jag skulle leda pass kl.10 och vill ju inte drabbas av håll där mitt i. Vore ju lite jobbigt!


Så här har vi då min frukost. En keselladrink, en slurk mivi total och en kromtablett (för sötsuget).

Och eftersom min kära Turid suktat efter receptet på keselladrinken så länge kommer det här :)

125g kesella
ca 10 stora jordgubbar
1-1,5 dl mjölk
ca 0,5 dl havregryn
1-2 msk naturella solrosfrön
sen sist lite funlight för smakens skull.


Där har du en perfekt morgon/mellanmålsdrink. Du får i dig alla näringsämnen och mycket protein som gör att du håller dig mätt länge.

Totalt värdo

Just nu är jag less  - Less på allting...!
Var precis på "danceaerobic" totalt värdo.

När jag blir stjärninstruktör och blir intervjuad i en fitnesstidning och frågan kommer om bästa vs. värsta träningsminne kommer defintivt det här "danceaerobic" passet få representera det värsta!

Gaaaah!


Feel the flow

Bland dom bästa känslorna som finns är när man bara precis just nu känner för att springa - utan att man planerat det, och sen går det så jäkla bra! Exakt så vart det för mig nyss. Jag satt och pratade med pappa i telefonen, Jonas var ute och åkte med sin radiostyrda bil då tänkte jag "Va fan - Jag måste springa NU! Och så vart det. Slutade prata med pappa runt 20.30. Två minuter senare var löpardojjorna påsnörade, pulsklockan på och ipoden startad med maxvolym.

Jag upplevde det vi i löparkretsar kallar flow eller runners high. När man bara kan springa på hur mycket som helst, benen bara lyder, länger och ökar på precis som jag vill... Fan alltså, jag är helt lyrisk just nu!
Var såå längesen jag hade den här sköna flow-känslan.

Och sen är jag så sjukt stolt över mig själv att jag har gjort det, kommer somna såå nöjd ikväll. I en renbäddad säng och allt.

Det enda som jag komma på är negativ är att mina nya, dyra löpardojor inte sitter riktigt som jag vill. Dom tycker liksom på stortånaglarna, alltså ovanpå. Sist jag uppelevde det var med ett par nike skor, då tappade jag båda stortånaglarna efter vårruset 2006. Ingen höjdare, även om loppet gick bra :P
Måste kanske investera i ett par nya trots att jag nyss köpt nya...

Nu ska jag sluta sitta här och häcka - In i duschen - äta lite - bädda rent i sängen sen hoppas på att min prins kommer hem så jag har någon att krama och pussa på. Sen är min dag komplett!

Nattinatt sötisar!



Det är ju bara fejk!

Nu har jag hittat en förklaring till mitt problem...
Bilden som ligger på några inlägg längre ner är jag blond... Men det är ju bara fejk, det borde väll inte räknas... Eller?

Sugarfree

Nu har jag precis vart ner i tvättstugan en sväng och laddat i tre maskiner.

Funderar på vad vi ska äta till middag ikväll, är sugen på kyckling.. men vågar man det?
Tänkte mig en kyckling i ugn med nån lätt sås, lite ris och grönsaker.

Min andra dag som sockerfri nu, har faktiskt gått väldigt bra. Har inte känt något sötsug alls. Men jag är väldigt yrslig i huvet, säkert för att jag ätit så dåligt med kolhydrater. Äter ju nästan bara kolisar till frukosten i gröten. Annars har det blivit dåligt med sånna, får bättra mig på den fronten. Lite kolisar behöver man faktiskt.
Kan ju inte gå runt som i en dimma hela tiden, det blir jobbigt. Man orkar ju inte mycket - och jag vill ju vara energisk :)
Ute och springa i vårsolen och ha kuddkrig med Jonas



Teknikens under...?

Haha, jag försökte febrilt lägga in en låt från youtube här, men gav upp då inget hände.
Sen när jag skrivit ett inlägg och skulle uppdatera - Då bara låg den där?! Men jag har fortfarande ingen aning om hur jag gjorde, för jag har bara klickat runt en massa - överallt :P

Sist jag tittade var jag inte blond allafall (...?)

Run Run Run



Jag hörde en sån bra låt på radion i morse på jobbet, var tvungen att skriva upp namnet på den och lyssna direkt när jag kom hem - Så här är den nu, låten som går på repeat i min skalle :)

Fu*k Banhof

Tyvärr vart det inget bloggande igår eftersom Banhof fick för sig att orsaka en "liten" driftstörning - hela dagen?!
Jag som hade så mycket jag ville skriva... men det har jag ju såklart glömt nu... Suck!

Anyway, Lugn dag på jobbet. Klart med plocket innan 7, riktigt bra! Hann med mycket annat som skulle göra, jag packade lite returer och skrev av, möblerade om lite i entréområdet och så.
Fortfarande väldigt lugnt med kunder, förutom dom som får för sig att riva ner visningar på markiser - morr.

Jag kom precis hem från min kostcoah. Väldigt kort möte nu, hon ville bara se vad man hade för förväntningar och målbilder och sånt. Fick även väga mig och mäta fett %. Jag har ju en sån våg hemma också. Fast min är så gamal och var inte en snordyr rackare så stämmer den rätt bra faktiskt :)

Lite konsigt också hur man uppfattar sig själv och så... Visst, jag är ingen tjockis direkt men nog kan det dallra på alltid, speciellt på låren, och dom ska väck innan sommaren. Nu ska jag komma i mina gamla jeans igen. Men endå ligger jag 3% under vad är rekomenderat för en "kvinna".  Petra (hon som leder kursen) sa det att jag har kroppssammansättning som en man? Haha, jag vet inte hur jag ska tolka det, är det bra eller dåligt? :P

På tal om ordet kvinna, jag vet inte varför men jag har alltid haft svårt för det ordet. Jag tycke det låter så konstigt på något vis, det låter så väldigt "moget" och jag känner mig inte alls så. Hallå - Jag är ju bara en vanlig tjej.
När jag hör kvinna tänker jag direkt på en lite småmullig brutta, 40+ Why?
Nää, kvinnan i mig får allt vänta lite till!

En annan rolig grej - Jag ska instruera box´n fun på sporthallen här i Bollnäs på lördag igen, klockan 10. Så kom gärna dit och kör med mig :)
Jag blir alltid så energisk när jag ska köra, jag vill förmedla min energi till alla - på en gång!

Sen är det ju alltid lite nervöst när man har en grupp på 30 pers och alla gör precis som jag säger - liiite mäktigt ;)
I Ockelbo där jag instruerade förr hade dom en gräns på max 14 eller 16 deltagare i grupperna så det är ju också lite skillnad. Dom hade också så små lokaler så där behövde man bara använda stämbanden lite, här på sporthallen får man ha headset och grejer också. Lite coolt tycker jag, men ack så jobbigt om det skulle sluta fungera någon gång.

Nu ska jag äta upp min kesella/funlight sen ska jag springa ner i tvättstugan. Har bokat mellan 16-19.

PS. Snart är det fredag. DS.

RSS 2.0